IP telefonija

IP telefonije za majhna podjetja in integracije s poslovnimi aplikacijami (CRM, ERP, HelpDesk.)

Domov / mala podjetja / rešitve / IP telefonija / Asterisk IP telefonska centrala

Asterisk IP telefonijaPogosto zastavljena vprašanja

Asterisk IP telefonska platforma omogoča prilagodljive rešitve IP telefonije, od majhnih okolij s 5-10 uporabniki, do velikih IP telefonskih central z več sto uporabniki. O IP telefoniji je precej govora in obljub, a mnogokrat se sicer lepa zgodba izkaže  za stroškovno neugodno (drago), ali pa so majhne centrale funkcionalno omejene in zapletene za namestitev.

Asterisk IP telefonija je vodilna odprtokodna telefonija. Je zaključena rešitev IP telefonije, ki temelji na SIP PBX strežniku, ki se namesti ločeno. Telefonski klici se prenašajo preko računalniškega podatkovnega omrežja, kjer se namestijo SIP IP telefoni z vgrajenim stikalom, uporabi se ista vtičnica za priklop telefona in računalnika. Do javnega telekomunikacijskega omrežja se dostopa preko usmerjevalnika. Uporabnik lahko za operaterja izbere poljubnega ponudnika telekomunikacijskih storitev (ISDN ali VoIP).

VoIP storitve, ki jih trenutno nudimo, so primerne predvsem za majhna in srednje velika podjetja. Cena takšnih storitev je bistveno nižja kot pri fiksni telefoniji. Uporabnik poleg nižjih stroškov lahko le-te spremlja tudi s pomočjo spletnega brskalnika.

Za uporabnike, ki želijo zamenjati klasično telefonsko centralo z IP, priporočamo odlično rešitev, ki je predvsem cenovno primerljiva. Podpira tudi vso potrebno funkcionalnost, ki jo uporabnik pričakuje.

Asterisk IP telefonske centrale podpirajo širok nabor različnih telefonskih protokolov TDM, ponuja pa podporo najširšemu krogu VoIP protokolov, kot sta SIP in IAX. Podprti so tako EU kot tudi US telefonski standardi s čemer je omogočeno enostavno povezovanje obstoječih telefonskih central in  sodobnih IP telefonskih sistemov.

S več milionov namestitvami je Asterisk ena najbolj razširjenih IP telefonskih platform na svetu.

 

Kontaktirajte nas!