Agenda predavala na konferenci Zagotavljanje visoke razpoložljivosti podatkovnih baz

Strokovni javnosti smo predstavili svoj pogled na sodobne in odprte programsko opredeljene podatkovne centre ter predlagali učinkovite rešitve na področju shranjevanja in upravljanja velikih količin podatkov.

Agenda se je 5. 4. 2017 udeležila strokovne IKT konference Zagotavljanje visoke razpoložljivosti podatkovnih baz v hotelu Radisson Blu Plaza v organizaciji podjetja 3GEN d.o.o.

Agendini strokovnjaki so izvedli predavanje o upravljanju z velikimi količinami podatkov in odprtih, programsko opredeljenih podatkovnih centrih, sodelovali pa smo tudi na okrogli mizi o visoki razpoložljivosti in varnosti podatkovnih baz ter sodobnih oblačnih tehnologijah.

Povzetek predavanja: Vedno več podatkov in povečane potrebe po upravljanju in shranjevanju le-teh zahtevajo hitre, razširljive, visoko razpoložljive ter stroškovno učinkovite rešitve. Področje Software Defined Storage-a je vsekakor eno ključnih podpodročij digitalne transformacije, ki ne predstavlja le trenda, temveč vse bolj postaja nuja. V ta namen je Agenda predstavila nekatere izmed najbolj znanih in "za produkcijo" zrelih odprtokodnih tehnologij, kot sta Red Hat Ceph Storage in Red Hat Gluster Storage. Osredotočili smo se na dejanske potrebe uporabnikov ter na možnosti uporabe tovrstnih tehnologij in rešitev.

Ob tem smo se dotaknili tudi nekaterih izmed področij, kot so virtualizacija in oblačne tehnologije:

  • Platform-as-a-service (PaaS),
  • Infrastructure-as-a-Service,
  • Storage,
  • Middleware,
  • integracijska in avtomatizacijska orodja.

Agenda Open Systems kot Red Hat Premier Business Partner s številnimi referencami in izkušnjami na zgoraj omenjene izzive nudi zanesljive in učinkovite odgovore.

Za naše poslovne rešitve v oblaku vas vabimo, da obiščete spletni portal Elasticbox.eu.

Hitri kontakt

Hitri kontakt
captcha