Drupal je odlično odprtokodno programsko orodje, ki omogoča upravljanje in organiziranje različnih vsebin na spletni strani.

Uporablja bazo podatkov MySQL ali PostgreSQL, od verzije 4.6 dalje pa je kompatibilen s PHP5.  Primeren je tudi za ustvarjanje dinamičnih spletnih strani, ki ponujajo široko paleto funkcionalnosti in storitev, vključno z upravljanjem uporabnikov, objavami delovnih procesov, diskusijo zmogljivosti, združevanjem novic, funkcionalnostmi metapodatkov z uporabo nadzorovanih slovarjev ter XML objavljanjem vsebin za namene izmenjave.

Drupal je še posebej dober za vzdrževanje novičarskih spletnih strani in spletnih dnevnikov (blogov), seveda pa se lahko uporablja tudi za vzdrževanje običajnih spletnih strani.

Sto tisoč ljudi in organizacij uporablja Drupal za upravljanje s svojimi spletnimi vsebinami, kot so spletni portali, korporativne spletne strani, intraneti, osebne spletne strani in blogi, imeniki, socialne mreže in drugo. Tudi spletna stran Bele hiše je narejena z Drupalom...

Hitri kontakt

Hitri kontakt
captcha
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava