Agenda Open Systems izvedla grafično prenovo spletnih podportalov Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS je s pomočjo Agendinih strokovnjakov za spletne predstavitve dosegla poenoteno grafično podobo povezanih portalov, zgrajenih na različnih informacijskih rešitvah.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS je neodvisen organ, ki ureja in nadzira trg elektronskih komunikacij, upravlja in nadzira radiofrekvenčni spekter v Sloveniji, opravlja naloge na področju radijskih in televizijskih dejavnosti, ureja in nadzira trg poštnih storitev ter storitev železniškega prometa v Sloveniji.

Za redno informiranost, obveščanje širše javnosti in dostop do raznih podatkov Agencija uporablja več povezanih portalov oz. podportalov, ki so zgrajeni na različnih tehnologijah.

Naročnik je želel s pomočjo enotnega in inovativnega redesigna obiskovalcem spletnih portalov zagotoviti izboljšano uporabniško izkušnjo ter oblikovno prikazati medsebojno povezanost podportalov, ki so del matičnega portala AKOS. Prav tako je naročnik želel obiskovalcem omogočiti:

  • enostavno iskanje informacij s pomočjo iskalnikov, filtrov, izboljšane strukture in vizualne predstavitve informacij,
  • odzivni design (RWD), ki omogoča uporabo portalov iz različnih naprav (pametni telefoni, tablični računalniki,...) in najpogosteje uporabljanih brskalnikov (Mozilla Firefox, Google Chrome,...).

S pomočjo podjetja Agenda Open Systems sta podportala Primerjaj operaterje in Geoportal AKOS dobila prenovljeno, sodobno ter poenoteno podobo. Agendini izkušeni strokovnjaki za spletne predstavitve so le-to dosegli s preciznim prilagajanjem oblikovnih lastnosti in funkcionalnosti dveh popolnoma različnih spletnih tehnologij, na katerih sta portala v osnovi zgrajena. Pri prenovi so izhajali iz smernic nove grafične podobe spletišča AKOS (v izdelavi) in zahtev naročnika, skladno s tem pa upoštevali enotno uporabo ključnih vizualnih gradnikov spletnih mest.

 


Hitri kontakt

Hitri kontakt
captcha
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava