Na voljo nova osvežena različica najpomembnejše Enterprise distribucije Linux operacijskega sistema: Red Hat Enterprise Linux 7.4

Red Hat Enterprise Linux 7.4 prinaša nove izboljšave na področju varnosti in zmogljivosti za strežnike, kontejnerje in oblačno tehnologijo.

Čeprav si Red Hat prizadeva postati vodilni ponudnik oblačnih rešitev, to še ne pomeni, da se namerava odpovedati svoji vodilni vlogi na področju Linux OS. Od 1. avgusta 2017 je splošni javnosti na voljo Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 7.4, zadnja različica Red Hat-ove vodilne Enterprise Linux distribucije.

Izpostavljamo le nekaj izmed številnih izboljšanih funkcionalnosti:


Varnost

  • Posodobljene zmožnosti nadzora.
  • USB Guard, Linuxovo programsko ogrodje za zaščito strežnikov pred škodljivimi USB napravami, je integrirano v RHEL.
  • Funkcionalnost za povečanje varnosti kontejnerjev.
  • Spremenjena uporaba OpenSSH algoritmov in protokolov.


Zmogljivost

Današnje poslovne aplikacije zahtevajo večjo pasovno širino in zmogljivejše pomnilniške kapacitete, kar precej obremenjuje tradicionalne operacijske sisteme in strojno opremo. Nove karakteristike RHEL 7.4 prinašajo izboljšave tako na področju zmogljivosti omrežja kot shranjevanja:

  • Vključena podpora za NVMe Over Fabric.
  • Splošne izboljšave javnih oblakov z zmanjševanjem zagonskega časa, kar zagotavlja hitrejše odpiranje aplikacij, ključnih za nemoteno delovanje.


Kontejnerji

RHEL 7.4 vključuje najnovejšo različico RHEL Atomic Host. Gre za namenski gostiteljski kontejner za varne in zanesljive kontejnerizirane aplikacije v hibridnih oblakih:

  • Izboljšana varnost, brez nepotrebnih izgub na področju zmogljivosti in stabilnosti, zahvaljujoč integrirani podpori za SELinux in OverlayFS.
  • Celovita podpora za združevanje paketov.
  • LiveFS (kot predogled tehnologije) uporabnikom omogoča namestitev varnostnih popravkov in združevanje paketov brez ponovnega zagona.

DevOps

Zaradi selitve podatkovnih centrov iz fizičnih okolij v oblačna, postaja upravljanje informacijskih okolij vse bolj kompleksno. Poleg obstoječih Red Hat Satellite in Ansible Tower, nov RHEL uvaja RHEL System Roles. Gre za DevOps orodje, ki uvaja vmesnik za skupno upravljanje znotraj vseh glavnih RHEL različic.

Podpora večnivojski arhitekturi

Red Hat zvesto podpira infrastrukturne podatkovne centre po izbiri uporabnikov. RHEL 7.4 to dosega s podporo večnivojske arhitekture. Slednje vključuje IBM Power, IBM System z in 64-bitni ARM.

Če povzamemo, lahko najnovejšo različico Linux-a uporabljamo na fizičnih strežnikih, v in s kontejnerji ali na področju oblačnih tehnologij. Red Hat je z RHEL 7.4 ponovno ponudil izjemen Linux za poslovne uporabnike in najzahtevnejša poslovna okolja.

Vir: ZDNet (z dne 4. 8. 2017).

Hitri kontakt

Hitri kontakt
captcha