Red Hat se zanesljivo bliža cilju: prihodkom v višini 5 milijard dolarjev

Posel z oblačnimi tehnologijami in kontejnerji Red Hatu zagotavlja stabilno in bliskovito 40-odstotno rast.

Ko sem se nazadnje pogovarjal z direktorjem Red Hata, Jimom Whitehurstom, junija 2016, navaja Ron Miller, si je Jim Whitehurst zastavil precej drzen cilj, in sicer, da bo njegovo podjetje doseglo 5 milijard dolarjev prihodkov. V tistem trenutku se je to zdelo precej neverjetno oz. za lase privlečeno. Navsezadnje je njegovo podjetje pravkar postalo prvo odprtokodno podjetje, ki je preseglo 2 milijardi dolarjev prihodkov.

Toda podjetje še naprej uspešno raste in je na dobri poti, da v naslednjih nekaj četrtletjih preseže prihodke v višini 3 milijard. Red Hat je najbolj znan po različici Linuxa, zasnovani posebej za podjetja in zahtevnejša poslovna okolja, vendar se je Red Hat z razvojem oblačnih tehnologij in kontejnerjev pričel prilagajati spreminjajočemu se svetu tam zunaj. In hkrati s tem, ko njegove RHEL (Red Hat Enterprise Linux) stranke spreminjajo svoj način dela (čeprav počasi), se pri uporabi novih tehnologij v sklopu tega procesa odločajo prav za Red Hat.

Oblačne tehnologije in kontejnerji temeljijo na Linuxu, in če obstaja ena stvar, ki jo Red Hat obvlada, je to Linux. Whitehurst izpostavlja, da osnoven RHEL posel še vedno raste z zdravimi 14 odstotki, vendar je prav aktualnejši posel z oblaki in kontejnerji tisti, ki podjetju omogoča stabilno in bliskovito 40-odstotno rast.

Vir: Objavil Ron Miller na techcrunch.com (13. 10. 2017)

Hitri kontakt

Hitri kontakt
captcha