Za zanesljivo in varno domačo uporabo ni boljše izbire kot je openSUSE 13.1 Strong Encryption. Gre za enostavno nastavljiv sistem, ki vam nudi brskanje po internetu, pošiljanje pošte, klepet s prijatelji, urejanje fotografij, predvajanje glasbe in filmov, urejanje besedil in preglednic. Uporabljate ga lahko celo za gostovanje spletnih strani in blogov, za postavitev lastnega omrežja ali za razvoj lastnih programov.

Ne glede na to, ali Linux uporabljate vsakodnevno ali ste nov uporabnik, vam openSUSE 13.1 nudi vse, kar potrebujete za domačo uporabo in postavitev omrežja. Vsebuje več kot 1.000 vodilnih odprtokodnih programov: od temeljnih rešitev, kot sta Firefox in LibreOffice.org do nastajajočih tehnologij, kot sta Beagle in Xen, ki sta programa velike vrednosti. Ker gre za Linux, je že sam po sebi popolnoma imun na različne viruse in črve. Seveda pa ima tudi vgrajene varnostne elemente.

OpenSUSE 13.1 je bil oblikovan z mislijo na uporabnika, zato tudi novi uporabniki z njim ne bodo imeli težav. Enostavna namestitev, bogato grafično okolje, popoln in domači kaskadni meniji, ikone in pogovorna okna omogočajo, da je prehod na Linux enostaven. Razen tega vam še programi, kot je recimo OpenOffice.org omogočajo, da berete in ustvarjate dokumente, ki so združljivi z Microsoft Office. Prav tako lahko uporabljate druge vsebine, kot so PDF, RealMedia in Flash direktno z vašega Linux namizja.

OpenSUSE 13.1 je pripravljen za povezavo na vaše brezžično domače omrežje. Za naprednejša domača omrežja lahko uporabite najnovejše odprtokodne mrežne storitve, kot so Samba, Apache DNS in DHCP. Ta zmogljiva domača omrežja vsebujejo spletno gostovanje, centralizirano tiskanje in podatkovno postajo. S posebno funkcijo, ki pospeši vse od strežniških nastavitev in konfiguracij do snemanja programske opreme, SUSE Linux vsebuje najbolj poglobljen nabor orodij, ki so bila kadarkoli vključena v maloprodajnih paketih.

S temeljnimi razvojnimi standardi, kot sta Eclipse in Kdevelop, do novejših odprtokodnih orodij, kot sta Mono in Xen, boste ugotovili, da je OpenSUSE 13.1 natrpan z orodji, ki vam omogočajo razvijanje zmogljivih Linux in medplatformnih (cross-platform) programov. Z zmogljivimi podatkovnimi bazami, kot so MySQL, PostgreSQL in Derby, kot viri razvojnih aplikacij, pa ni dvoma o tem, da lahko greste zelo daleč.

Hitri kontakt

Hitri kontakt
captcha
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava