Agenda d.o.o. postala srebrni član Linux fundacije

Agenda Open Systems postala prvi član Linux Fundacije iz Slovenije.


Linux Fundacija je neprofitna organizacija, katere namen je pospeševanje rasti razvoja Linux-a, je danes objavila, da je Agenda Open Systems postala srebrni član fundacije.

Poročila industrije ocenjujejo, da bo v oblaku na voljo okoli 48 milijonov aplikacij do leta 2016 (Global Technology Outlook: Cloud 2014), zaradi česar so na oblakih temelječe aplikacije razširjene bolj kot kadarkoli prej. Takšen razvoj je privedel do novih modelov v IT - kot so kontejnerske tehnologije – ki so bile razvite z namenom, da podprejo uporabo IT-ja skladno z rastjo podatkov in zahtev poslovanja. Tudi najnovejši člani predstavljajo in zastopajo ta trend in vlagajo v razvoj Linux-a za podporo tem tehnologijam.

Nedavni sodelovalni projekti Linux fundacije, ki podpirajo to delo so med drugimi Cloud Native Cmlputing Foundation, Open Container Initiative in Kinetic Open Storage projekt. Linux Fundacija pravtako objavlja letni Open Cloud imenik, ki opisuje nekatere izmed najbolj priljubljenih odprtokodnih oblačnih projektov:

www.linuxfoundation.org/publications/linux-foundation/guide-to-the-open-cloud

Več informacij o najnovejših članih Linux Foundation:

Agenda Open Systems, podjetje za IT storitve, je eden največjih slovenskih ponudnikov odprtokodne programske opreme. Podjetje Agenda d.o.o. združuje celoten spekter storitev znotraj razvoja programske opreme, vključno z analizo, načrtovanjem, izvedbo, uporabo rešitev, podporo in vzdrževanjem.

"Navdušeni smo, da smo s članstvom poglobili našo prisotnost v odprtokodni skupnosti," je dejal Andrej Kositer, direktor Agenda Open Systems. "Postati član Linux Fundacije pomeni, da lahko sodelujemo z drugimi vodilnimi IT ponudniki, ki razumejo, da programska oprema razvita v odprti kodi vodi k večji inovativnosti in omogoča hitrejši razvoj in uvedbo naprednih tehnologij – tehnologij naslednje generacije."

Povezava do originalne objave Linux Fundacije.

Objave svetovnih medijev.