Sodelovanje in skupinsko delo v večini podjetij danes že potekata v virtualnem okolju. Delovne in projektne skupine, sistemski oddelki, zunanji sodelavci in partnerji se povezujejo in sodelujejo s pomočjo elektronske pošte in izmenjave dokumentov. Z razmahom pandemije koronavirusa se je skokovito povečala potreba tudi za drugimi oblikami oddaljenega sodelovanja. Predvsem bolj instantnimi, takojšnjimi, kot so spletne video ali audio konference in klepetalniški vmesniki (chat).

Poslovni sestanki, prodajne predstavitve in izobraževanje na daljavo zahtevajo konferenčne sisteme, ki omogočajo delitev zaslonov in raznih dokumentov. Komuniciranje s sodelavci ali razvojnimi skupinami pa zahteva hitrejše tekstovno komuniciranje s pomočjo klepetalnikov. Spletne rešitve, kot so Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Slack ali drugi, omogočajo marsikaj, kljub temu pa ne nudijo dovolj visoke zasebnosti komunikacije in varnosti dokumentov. Vse to in še več pa omogočajo odprte rešitve za spletno komuniciranje.

Mattermost

Mattermost je odprtokodna rešitev za skupinsko komuniciranje, ki jo lahko namestite v svojem podatkovnem centru ali pa jo uporabljate kot storitev iz oblačne platforme ElasticBox.

Mattermost predstavlja alternativo lastniškim SaaS rešitvam (kot so Slack ali MS Teams). Kot tak nudi zredno zmogljiv CHAT sistem z zasebnimi in javnimi kanali in številnimi integracijami.

GLAVNE PREDNOSTI MATTERMOST

  • Slack združljiv in ne Slack omejen - Mattermost podpira nadnabor vhodnih in odhodnih integracij Slacka, vključno z združljivostjo z obstoječimi integracijami.
  • Mobilne in namizne aplikacije - Mattermost lahko uporabljate na telefonih in tabličnih računalnikih iOS ali Android ter z nameščenimi aplikacijami v sistemih Windows, Linux in Mac.
  • Enostavna namestitev, upravljanje in nadgradnja - Mattermost deluje kot binarni sistem Linux, slika Dockerja in številne druge oblike.
  • Podpora aktivne skupnosti - uporabite Mattermost z več deset integracijami in aplikacijami skupnosti, vključno z Jira, IRC, XMPP, Hubot, Giphy, Jenkins, GitLab, Trac, Redmine, SVN, RSS / Atom in številnimi drugimi. Z uporabo Mattermost API in gonilnikov ustvarite in delite svoje aplikacije.

BigBlueButton

BigBlueButton je spletna videokonferenčna rešitev, ki jo lahko namestite v svojem podatkovnem centru ali pa jo uporabljate kot storitev iz oblačne platforme ElasticBox. Omogoča video in audio konference več udeležencev ter skupno rabo zvoka, diapozitivov, klepeta, videa in namizja z ostalimi uporabniki. Vgrajeno anketiranje olajša vključevanje sodelujočih, snemanje predavanj pa omogoča kasnejši ogled.

Pri uporabi orodja za tablo (whiteboard) v BigBlueButton se zapisi samodejno prikazujejo v realnem času. Predstavitelji imajo tudi možnost povečave, poudarjanja, risanja in pisanja, kar omogoča, da so glavne točke predstavitve jasnejše. Število spletnih kamer, ki jih lahko delite v seji, ni omejeno (omejitve so le glede pasovne širine). Klepet omogoča pošiljanje javnih in zasebnih sporočil. Uporabnike lahko združujete v razdelke za skupinsko sodelovanje s pomočjo »breakout« sob.

Imate izziv za nas?

Si želite varne in zasebne rešitve za spletno komunikacijo, prodajne sestanke, podporo in izobraževanje, vendar vas skrbijo tehnološke podrobnosti in načini, kako organizirati in vpeljati digitalno sodelovanje?

Zaupajte nam svoje želje, načrte in potrebe in predstavili vam bomo možnosti sodobnih odprtih komunikacijskih platform.

Reference