Podatki in informacije so že nafta sodobne informacijske družbe. Redka enkratna dobrina velike vrednosti. Od dodatnih informacij ali podatkov za boljše delovanje podjetja do neprecenljivih podatkov in informacij, brez katerih lahko marsikatero podjetje obstane ali je ob njihovi izgubi ogrožen tudi obstoj podjetja.

Pomislite na nekatere informacije, ki jih hranite na delovnih postajah ali strežnikih podjetja. Kaj boste ukrenili, če se bodo jutri izgubili, nepovratno izbrisali, izginili ali jih bodo ukradli oziroma zaklenili nepridipravi? Ali imate načrt, kako varovati svoje dragocene informacije? Bo vaše podjetje sploh lahko normalno poslovalo in srednjeročno preživelo?

Vaše podatke in informacije ogrožajo izpadi strojne opreme, diskov ali strežnikov, nenadni izpadi, ki pokvarijo podatke, nenamerno ali namerno brisanje in spreminjanje podatkov ali celo zlonamerni vdori, brisanje ali zaklepanje podatkov.

  • Varnostno kopiranje je zaščita podatkov pred spremembami, pretvorbami, brisanjem, izgubo ali popačenjem. Pri tem varujemo tako podatke, kot tudi strukturo podatkov in podatke o dostopnosti.
  • Z arhiviranjem zagotavljamo dolgoročno hrambo podatkov, ki se v poslovnih procesih ne spreminjajo več. Pri tem moramo upoštevati, kako in kje bomo čez čas lahko te podatke tudi prebrali (medij hranjenja, format datoteke).

Za načrtovanje, izgradnjo in upravljanje sistemov za arhiviranje in varnostno kopiranje podatkov v podjetju Agenda Open Systems uporabljamo različne licenčne in odprtokodne tehnologije in rešitve, med drugim Veeam, IBM Spectrum Protect, IBM Spectrum Archive, Bacula in Acronis. Imamo pa tudi znanja in izkušnje z upravljanjem drugih sistemov, kot so Arcserve, Backup Exec in Micro Focus Data Protector (nekoč znan kot HP Data Protector).

Veeam Backup & Replication

Veeam® Backup & Replication™ je rešitev za preprosto, zanesljivo in prilagodljivo zaščito vseh vrst oblačnih, virtualnih in fizičnih delovnih okolij. Omogoča enostavno upravljanje varnosti podatkov, zaščito pred izsiljevalsko programsko opremo in zagotavljanje skladnosti. S ključnimi funkcijami, ki omogočajo popolno upravljanje celotnega življenjskega cikla varnostnih kopij, vam Veeam prihrani čas in denar, poenostavi administracijo in zmanjša stroške povezane z izpadi delovanja. Velika prednost rešitve je tudi v tem, da lahko začetno postavitev za namen evaluacije postavimo brez nakupa licenc, saj Veeam omogoča kopije do 10 strežnikov brezplačno.

  • Veeam ONE™ - V kombinaciji z Veeam Backup & Replication nudi uporabnikom inteligentno spremljanje, poročanje in avtomatizacijo opravil z interaktivnimi orodji in inteligentnim učenjem, ki omogoča prepoznavanje in reševanje težav, še preden se pojavijo.
  • Veeam Backup for Microsoft Office 365 - Preprečuje izgubo dostopa in nadzora nad podatki iz sistema Office 365, vključno z Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business in Microsoft Teams, kar zagotavlja, da so vaši podatki vedno zaščiteni in dostopni.
  • Veeam Disaster Recovery Orchestrator - Omogoča uporabnikom, da zagotavljajo kontinuiteto svojih IT storitev v katerem koli obsegu z razširljivo orkestracijo obnovitve iz varnostnih kopij, CDP replik in posnetkov diskovnega polja (storage snapshots). Poleg tega nudi hitro in enostavno možnost samodejnega testiranja, dokumentiranja in izvrševanja načrtov za obnovo po katastrofi.

IBM

Globalni velikan IBM ponuja celovit pristop k upravljanju in varovanju podatkov, ki združuje strojno in programsko opremo. Nekoč IBM TSM (Tivoli Storage Management), danes pa IBM Spectrum Protect in Spectrum Archive predstavljata celovito rešitev za varovanje in arhiviranje najbolj občutljivih podatkov.

IBM

Bacula Enterprise

Bacula Enterprise je ena izmed najbolj prilagodljivih in funkcionalno bogatih rešitev za varnostno kopiranje in obnovitev podatkov na svetu. Zasnovana je tako, da jo lahko organizacije uporabljajo za svojo celotno fizično, virtualno, oblačno ali hibridno okolje, vse z ene same platforme ne glede na uporabljeno arhitekturo.

Imate izziv za nas?

Vas skrbi varnost vaših podatkov? Želite zagotoviti neprekinjeno poslovanje tudi v primeru velikih varnostnih incidentov ter se izogniti težavam s podvojenostjo in varnostnimi kopijami?

Zaupajte nam svoje želje, bojazni ali dvome. S primerno analizo tveganj vam bomo predstavili možnosti in rešitve za povečanje varnosti in zasebnosti vaših podatkov.

Reference


Ministrstvo za javno upravo
Ministrstvo za okolje in prostor