Dobre prakse iz tujine | Kako modernizirati svoje aplikacije

Učinkovit, pregleden in dosleden razvoj novih storitev, ki so v skladu z regulativami Evropske unije (EU).


Konkretneje, kako je to naredil hrvaški APIS IT?

Glavni motiv je bil učinkovit, pregleden in dosleden razvoj novih storitev, ki so v skladu z regulativami Evropske unije (EU), ter njihovo hitro nameščanje. S platformo Red Hat OpenShift so obstoječe aplikacije in projekte lahko modernizirali, hkrati vpeljali sodobne, oblačnim storitvam podobne temelje za vodenje in upravljanje IT operacij na Hrvaškem ter širši Adriatic regiji.

S tem, ko so preselili do tudi dvajset let stara monolitska okolja (COBOL, JAVA in Microsoft.NET) na skupno, standardizirano okolje Red Hat OpenShift so v APIS IT osvojili tudi DevOps pristop, kjer razvojne in operativne ekipe sodelujejo skupaj, dosledno in transparentno. Povečali so skladnost z GDPR ter ostalimi regulativami ter si hkrati pridobili sloves inovativnega podjetja, s čimer so povečali interes pri talentiranih iskalcih zaposlitve.

APIS IT danes, v produkcijskem okolju Red Hat OpenShift, upravlja z več kot 100 projekti, vključno z aplikacijami za carinsko administracijo, geografskimi informacijskimi sistemi (GIS) in volitvami. Začrtali so migracijo še preko 200 starejših Java aplikacij in storitev ter razširiti platformo tako z Red Hat Advanced Cluster Security kot Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes.