Obiskali smo letošnjo TYPO3 konferenco v Haagu

Naši zaposleni se redno udeležujejo različnih konferenc in izobraževanj. Letošnja, že 14. TYPO3 konferenca seveda ni bila izjema. Z vami delimo nekaj novosti, ki jih bo prinesla nova različica TYPO3 v10 LTS...


Letošnja TYPO3 konferenca je potekala od 18. do 19. oktobra na Nizozemskem v Haagu.

Poleg odlične organizacije samega dogodka, nas je navdušila predstavitev novega modula Dashboard, ki bo sestavni del jedra nove različice TYPO3 v10 LTS.

Dashboard modul bo uporabnikom omogočal celoten pregled vseh pomembnih informacij o TYPO3 postavitvi na enem mestu. Deloval bo po principu gradnikov in »drag & drop« metode, kar pomeni, da si bo lahko vsak uporabnik postavljal posamezne elemente po želji.

Novost, katero prinaša TYPO3 različica 10 je tudi nekaj novih, vnaprej pripravljenih gradnikov v samem jedru TYPO3. Poleg tega pa bodo lahko razvijalci ustvarjali svoje gradnike in jih prilagajali potrebam uporabnikov. Za vsebinske urednike bo še posebej uporaben nov modul, ki bo v TYPO3 prikazoval Google Analytics analitiko, kar pomeni, da uporabnikom ne bo treba preverjati statistike na drugem naslovu, ampak jo bodo lahko spremljali neposredno v TYPO3.

Novo LTS verzijo TYPO3 pričakujemo v Aprilu 2020.

Več informacij o TYPO3 konferenci 2019 najdete tukaj.

Nekaj utrinkov iz letošnje konference: