Podjetje Agenda Open Systems je postalo specialist za Open Hybrid Cloud tehnologije v regiji

Podjetje Agenda Open Systems, kot Premier partner podjetja Red Hat, vodilnega ponudnika odprtih oblačnih tehnologij in specialist na področju Data Center Infrastructure (Red Hat Enterprise Linux in Red Hat Enterprise Virtualization), nadgradilo in pridobilo vsa potrebna znanja in veščine za načrtovanje in upravljanje sodobne odprtokodne hibridne oblačne infrastruktureki vključuje tehnologije vodilne oblačne platforme OpenStack, oblačne orkestracije CloudForms/ Manage IQ, virtualizacije KVM/ RHEV ter programske platforme OpenShift. S tem je postalo prvi/ edini specializirani ponudnik v regiji za področje Cloud Infrastructure podjetja Red Hat.

Odprtokodne oblačne tehnologije so prevladujoča platforma pri izgradnji zasebnih in javnih oblakov po svetu in predstavljajo osrednje gradnike ponudnikov storitev in rešitev kot so Red Hat, Hewlett Packard, IBM, Oracle, ter tudi Amazon, eBay ali Facebook.

Podjetje za IT storitve, Agenda Open Systems, je Premier partner podjetja Red Hat z jasno poslovno strategijo oblikovanja ponudbe storitev in rešitev za podjetja in vladne ustanove iz področja infrastrukture podatkovnih centrov, oblačne infrastrukture in rešitev e-poslovanja.

OpenStack predstavlja družino odprtokodnih tehnologij, ki ponujajo skalabilno in modularno IaaS rešitev v oblaku. Razvija se v mednarodni skupnosti in ponuja operacijsko platformo in orodja za orkestracijo oblakov, kompatibilno z EC2 in S3 vmesniki. V OpenStack skupnosti danes sodeluje več kot šestdeset vodilnih podjetij, kot so Rackspace, NASA, IBM, Cisco, Citrix, Dell, Intel, Microsoft in Facebook.

ManageIQ je orkestracijska platforma za upravljanje hibridnih oblakov in predstavlja edino vozlišče odprtega oblaka za avtomatizacijo, optimizacijo in orkestracijo odprtokodnih (OpenStack, KVM) in lastniških (HyperV, VMWare) tehnologij. Omogoča upravljanje virtualne infrastrukture in aplikacij skozi celoten življenjski cikel, razporejanje bremen glede na tehnološke in poslovne zahteve, ter avtomatizirano upravljanje virov, stroškov, zmogljivosti, varnosti in zanesljivosti, enotno na vseh platformah. ManageIQ omogoča celovito upravljanje vseh IT virov.

Agenda Open Systems je vodilni ponudnik storitev in rešitev s področja odprtokodnih informacijskih tehnologij ter mešanih okolij, z učinkovito ekipo strokovnjakov s poglobljenimi znanji, dolgoletnimi izkušnjami ter referencami. Področje dela družbe obsega storitve svetovanja, načrtovanja, izvedbe, upravljanja in izobraževanja s področja odprte kode in mešanih sistemov. Med naročniki so najuspešnejša slovenska podjetja kot tudi uporabniki v javni upravi, s katerimi se lotevamo najzahtevnejših projektov uporabe odprte kode v poslovnih okoljih.

Več informacij:

marketing@agenda.si 

Agenda Open Systems