Prenova spletišča Festival Maribor

Za našega naročnika, Narodni dom Maribor, smo prenovili spletišče www.festivalmaribor.si, kjer si že lahko ogledate program letošnjega Festivala Maribor, ki bo potekal septembra.


Spletno mesto Festival Maribor, ki je prej delovalo v okolju WordPress, je bilo v preteklosti večkrat tarča napadov zlonamerne programske opreme, zato se je naročnik odločil za prenovo spletišča in prehod na nov sistem za upravljanje vsebin. Kot odlično odprtokodno alternativo WordPressu smo predlagali TYPO3 CMS, ki je nekoliko bolj robusten in manj razširjen ter posledično napadalcem tudi manj zanimiv. Poleg tega že privzeto vsebuje različne varnostne funkcije, ki nudijo boljše izhodišče za zaščito spletišča pred hekerskimi vdori.

Ob vzpostavitvi nove CMS platforme za spletišče Festival Maribor smo poskrbeli tudi za implementacijo in prilagoditev grafične predloge v TYPO3 ter prilagodili elemente za izvajalce in program. Pri tem smo upoštevali vsebinsko zasnovo obstoječega spletišča ter izvedli manjše prilagoditve in izboljšave grafične predloge. Novo spletišče je bilo oblikovano v skladu smernicami za dostopnost ter prilagojeno za prikazovanje na različnih napravah.

Tako kot vselej, smo tudi ob zaključku tega projekta poskrbeli za izobraževanje urednikov spletne strani ter jim s tem zagotovili enostavnejši prehod na nov način upravljanja spletnih vsebin.