Prenova spletišča Študentski dom Ljubljana

Agenda Open Systems je v začetku leta 2021 uspešno zaključila prenovo spletišča Študentski dom Ljubljana, ki že več kot 60 let skrbi za kakovostno bivanje študentov v prestolnici.


Študentski dom Ljubljana je glavni vir informacij za domače in tuje študente, ki iščejo kapacitete za bivanje v Ljubljani. Študenti in drugi zainteresirani posamezniki lahko na enem mestu dobijo pomembne podatke o bivanju ter obvestila v zvezi z dodatno ponudbo (restavracija, pralnica, dogodki). Ob prenovi spletnega mesta smo posebno pozornost zato namenili predvsem oblikovanju odlične uporabniške izkušnje, ki temelji na preglednosti in hitrem dostopu do glavnih vsebin. Vse to seveda s ciljem, da spletno mesto k obisku pritegne čim večje število zainteresiranih uporabnikov.

Ker se Študentski dom Ljubljana lahko pohvali s precej razgibano infrastrukturo, smo poskrbeli, da se slednje odraža tudi na novem spletišču. Izdelali smo interaktivni zemljevid lokacij, ki uporabniku na vizualno privlačen, preprost in pregleden način prikaže lokacije vseh objektov Študentskega doma Ljubljana. Skupaj s spremljajočim slikovnim gradivom, ki ga je priskrbel naročnik, smo obiskovalcem približali izkušnjo virtualnega sprehoda med različnimi študentskimi domovi in ostalimi pripadajočimi objekti.

To in ostale nepogrešljive funkcionalnosti, kot je prilagojenost za uporabo na različnih napravah ter dostopnost za uporabnike z omejitvami, smo implementirali znotraj odprtokodne rešitve TYPO3 CMS, ki velja za enega izmed najbolj priljubljenih orodij za izdelavo spletišč. Na podlagi izbrane predloge in želj naročnika smo v skladu s smernicami dobre uporabniške izkušnje oblikovali kreativno zasnovo, ki daje spletnemu mestu sodoben izgled. S prehodom na urejevalnik TYPO3 CMS pa smo urednikom omogočili tudi lažje in hitrejše urednikovanje, zaradi česar bodo pri delu s spletnimi vsebinami še bolj učinkoviti.

Vrsta IT storitve: prenova spletne strani