Prenova spletne strani Slovenska vojska

Agenda Open Systems je na predvečer dneva Slovenske vojske objavila novo spletišče www.slovenskavojska.si, ki nudi izboljšano uporabniško izkušnjo in lažji, preglednejši dostop do vseh informacij.


Spletno mesto Slovenske vojske, ki skrbi za izvajanje obrambe Republike Slovenije, nudi pomoč ob naravnih in drugih nesrečah ter s svojim delom prispeva k mednarodnemu miru in stabilnosti, dnevno obišče velik delež zainteresirane javnosti. V času pospešene digitalizacije, ki ima za posledico tudi vse večjo uporabo svetovnega spleta, se je ta številka še povečala, zaradi česar je postalo zagotavljanje odlične uporabniške izkušnje na samem spletišču še toliko pomembneje.

V Agenda Open Systems smo se prenove spletne strani lotili v tesnem sodelovanju z naročnikom, ki je poleg vsebin prispeval tudi bogato zbirko slikovnega in video materiala. Slednje smo skupaj z že uveljavljeno celostno grafično podobo SV implementirali na način, ki omogoča večjo dostopnost informacij in preglednejše predstavitve spletnih vsebin. S tem smo poskrbeli za celovito vsebinsko, oblikovno in tehnološko prenovo, ki je v skladu s sodobnimi smernicami razvoja spletišč.

Novo spletno mesto www.slovenskavojska.si smo izdelali s pomočjo TYPO3 CMS, odprtokodnega orodja za upravljanje vsebin spletnih strani, za katerega ni potrebno plačevati licenčnine ali drugega nadomestila za uporabo. Ob tem smo poskrbeli, da se spletne vsebine učinkovito prilagajajo različnim velikostim zaslonov in različnim vrstam naprav, kot so namizni računalniki, mobilni telefoni in tablice. Skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij smo zagotovili, da je prenovljeno spletno mesto lažje dostopno tudi osebam z različnimi oblikami oviranosti.

Kot vselej smo ob zaključku projekta izvedli tudi izobraževanje urednikov spletne strani. S tem smo  naročnika usposobili za samostojno upravljanje s TYPO3 orodjem za upravljanje vsebin, zaradi česar bodo pri delu s spletnimi vsebinami še bolj učinkoviti.

Vrsta IT storitve: prenova spletne strani