SIQ in rešitev Nextcloud

V podjetju Agenda smo skupaj s strokovnjaki SIQ načrtovali in implementirali rešitev za upravljanje in deljenje dokumentacije, ki temelji na odprtokodnem produktu Nextcloud. Rešitev SIQ Nextcloud uporablja že preko 250 notranjih in zunanjih uporabnikov.


SIQ - Slovenski institut za kakovost in meroslovje, je strokovna, neodvisna in nepristranska institucija, ki nudi celovite rešitve s področja preskušanja in certificiranja proizvodov, ocenjevanja sistemov vodenja, meroslovja in izobraževanja.

V SIQ imajo veliko opraviti z različno dokumentacijo ter obsežnimi reguliranimi procesi, ki spremljajo nastajanje in upravljanje le-te. Upravljanje dodatno otežuje dejstvo, da ob internih uporabnikih sodeluje tudi preko 150 zunanjih uporabnikov, sodelavcev in strank.

V podjetju Agenda Open Systems, smo skupaj s strokovnjaki SIQ načrtovali in implementirali rešitev za upravljanje in deljenje dokumentacije, ki temelji na odprtokodnem produktu Nextcloud. Omogoča upravljanje ter notranjo in zunanjo distribucijo dokumentov ter je lahko nameščena v zasebnem ali javnem oblaku.

Rešitev smo prilagodili specifičnim zahtevam dokumentnih in poslovnih procesov, ter jo namestili v varno, zanesljivo in redundančno oblačno okolje. Rešitev SIQ Nextcloud že uporablja preko 250 notranjih in zunanjih uporabnikov.

Ta rešitev je naročniku omogočila učinkovito in nadzorovano upravljanje z dokumentacijo, optimizacijo dokumentnih procesov ter varno deljenje vsebin med uporabniki in predstavlja bistven prihranek pri času ter obsegu potrebnega dela.

Več informacij o rešitvi Nextcloud najdete tukaj.

Vrsta IT storitve: implementacija rešitve za upravljanje in deljenje dokumentacije