Slovenska policija z novo razvojno platformo | Red Hat

Agenda Open Systems je s pomočjo Red Hat tehnologij Slovenski policiji pomagala vzpostaviti novo razvojno platformo.


Da bi izboljšali sistemsko integracijo, kompleksnost infrastrukture in razvoj aplikacij, se je Slovenska policija odločila za prehod iz starega IT okolja na odprtokodne tehnologije podjetja Red Hat. Mešanica tehnologij, ki je sestavljala njihovo staro infrastrukturo, je bila precej zahtevna za vzdrževanje in polna pomanjkljivosti, ki so onemogočale fleksibilno odzivanje na aktualne izzive. Prav tako je bila vseskozi prisotna skrb glede morebitne potrebe po selitvi celotne infrastrukture v primeru, da bi kateri od obstoječih komercialnih ponudnikov tehnoloških rešitev v prihodnosti prenehal razvijati svoj izdelek. S prehodom na odprtokodne rešitve Red Hat se je Policija otresla te skrbi, si znižala stroške ter odprla meje razvojni agilnosti in inovativnosti.

Z uporabo platforme Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat AMQ in Red Hat Smart Management je Policija ustvarila arhitekturo, temelječo na mikro storitvah, ki podpirajo hitrejši, bolj sodelovalni razvoj in dostavo aplikacij. Tako lahko danes, upoštevajoč najboljše prakse in standarde, njeni razvijalci v zgolj nekaj tednih razvijejo nove aplikacije.

Slovensko policijo je na poti prenove infrastrukturnega okolja podprlo tudi naše podjetje. Agendini Red Hat strokovnjaki so namestili Red Hat Virtualization, ki je služil kot osnova za namestitev vseh ostalih rešitev (Red Hat Satellite, Red Hat Identity Management in Red Hat Resilient Storage), pomagali pa smo jim tudi pri vzpostavitvi Red Hat JBoss Enterprise Application Platform in Red Hat AMQ.

Več o uspešnem projektu vzpostavitve tehnologije mikro storitev pa si lahko preberete v študiji primera: https://www.redhat.com/en/resources/slovenian-national-police-force-case-study