Varno delo z dokumenti, izmenjava in komunikacija v varnem zasebnem oblaku

Organizacije za učinkovito dokumentno delo in sodelovanje želijo prilagodljive možnosti upravljanja, urejanja in izmenjave varno shranjenih dokumentov, podprte z varnimi tekstovnimi, audio in video komunikacijami. Storitev, dostopno od povsod, iz vsake naprave, brez dodatnih izzivov pri vzdrževanju in upravljanju rešitve. Upravljana zasebna storitev Nextcloud (SaaS v vašem podatkovnem centru ali varnem zasebnem oblaku Elasticbox) zagotavlja, da so vaši dokumenti varni, dostopni od povsod, shranjeni v Sloveniji. Urejanje dokumentov v brskalniku enostavno, sodelovanje z zunanjimi partnerji varno, audio in video klici zaščiteni pred nepovabljenimi očmi. Organizacijam omogočamo, da hitro stopijo na pot digitalne preobrazbe in večje učinkovitosti ter se posvetijo svojim dejavnostim, saj upravljanje celovite storitve prevzamejo izkušeni strokovnjaki Agenda Open Systems.


Skupno delo na različnih datotekah in dokumentih predstavlja temelj sodelovanja med sodelavci v organizacijah in s partnerji. S sodobnimi oblikami organizacije dela, delom od doma, različnimi napravami (namizne in mobilne), mobilnimi delovnimi mesti so se potrebe razširile. Med drugim tudi na skupno online urejanje dokumentov, nove načine komunikacije (chat, audio in video konference) ter nadzorovano deljenje dokumentov z različnimi zunanjimi deležniki.

Ponudniki javnih oblakov ponujajo različne oblačne storitve za tovrstne potrebe, kot so Google Apps, Office365, OneDrive, DropBox ali SharePoint. Vendar so uporabniki, predvsem srednja in večja podjetja zaskrbljena zaradi varnostnih vidikov tovrstnih storitev.

Kje so naše datoteke shranjene? V Sloveniji, Evropi ali povsod po svetu?

Kdo ima dostop do njih?

Kaj če pride do izgube podatkov ali izpada storitev? 

To so le najpogostejša vprašanja, ki si jih postavljajo ozaveščena podjetja, ki želijo biti podatkovno suverena in odločati o lokaciji, varnosti in načinu uporabe svojih podatkov in datotek! Organizacije za učinkovito dokumentno delo in sodelovanje potrebujejo polne možnosti upravljanja, urejanja in izmenjave varno shranjenih dokumentov,  podprte z varnimi tekstovnimi, audio in video komunikacijami. Storitev, dostopno od povsod iz vsake naprave, brez dodatnih izzivov pri vzdrževanju in upravljanju rešitve.

Zasebna upravljana storitev Nextcloud SaaS

Rešitev je zasebna upravljana storitev Nextcloud SaaS, nameščena v vašem podatkovnem centru ali v varnem zasebnem oblaku ElasticBox.eu z dokumenti shranjenimi v Sloveniji.

Nextcloud SaaS vključuje:

  • Files – enostavno sodelovanje, urejanje, deljenje (sync) dokumentov 
  • Groupware – sodelovanje skupin
  • Talk – online srečanja/konference (audio/video), varno in zasebno

Nextcloud SaaS odlikujejo:

  • varna shranjevanje in izmenjava datotek v organizaciji in z zunanjimi partnerji in sodelavci
  • skupno online urejanje datotek MS Office, ODF, OOXML in drugih
  • verzioniranje datotek, restore & retention
  • integriran tekstovni chat ter varne audio in video komunikacije (konference)
  • varnostna orodja in procedure

Nextcloud SaaS

Ambicioznim organizacijam želimo omogočiti čim lažji vstop v svet oblačnega varnega sodelovanja, zato ponujamo storitev upravljane Nextcloud rešitve v obliki programske opreme kot storitve (SaaS). Rešitev je locirana v Sloveniji in jo upravljajo strokovnjaki podjetja Agenda Open Systems, nameščeno v vašem podatkovnem centru ali prek gostiteljstva v našem zasebnem oblaku Elasticbox.eu.